Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei 2018, is er de Campina Open Boerderijdag bij Melkveebedrijf Hakkert in Tricht.


Vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur is iedereen welkom om de boerderij te beleven.

Ons adres is: Oude Hoevenseweg 3, 4196 RK Tricht

Makkelijk te bereiken, tussen Den Bosch en Utrecht op 5 minuten vanaf A2 afslag Beesd of Culemborg. De toegang is gratis.

 

Wat is er allemaal te doen:
Er zijn rondleiders die vertellen over de dieren en het leven op en rondom de boerderij.

De koeien lopen in de wei en we gaan op bijzondere wijze naar ze toe. Bij de grazende dames vertelt de boer over het buitenleven en beantwoord al jullie vragen.

En voor de kinderen?
Voor de kinderen is er genoeg vertier met een springkussen, boerenstormbaan, spellen, schminken en natuurlijk koe-melken. Spelen in het hooi of in het maïs-zwembad.

Scheuren op het tractor- of skelterparcours.

Kleine dierenweide
Knuffelen met kalfjes, kuikentjes, lammetjes of jonge geitjes.

Uilenshow
Wel eens een uil van dichtbij gezien, geaaid of zelfs vastgehouden? Kom dan naar de open dag. Er zijn verschillende uilen te bewonderen.

Educatief
Weidevogels spotten rondom de boerderij en informatie hierover krijgen op de stand van de Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer.


Imker
Een imker vertelt graag over zijn boeiende hobby. Hij legt uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laat u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Als u wilt kan je een kijkje nemen in een bijenvolk. Durf je dat aan?


Boerenterras
Gezellig op het boerenterras een kopje koffie drinken en voor de lekkere trek worden er pannenkoeken gebakken van verse melk of een heerlijk broodje Ambachtelijke hamburger. Een lekker ijsje eten kan natuurlijk ook, dat is gegarandeerd smullen.

 

En nog heel veel meer; kortom een leuk een leerzaam dagje buiten!

 

Volg de laatste ontwikkelingen op:

www.melkveebedrijfhakkert.nl

Facebook: Melkveebedrijf Hakkert

Twitter: Hakkert3