Of je worst lust?!

Lekker toch? Maar weet je eigenlijk wel hoe je worst maakt?
Tijdens deze kinder workshop gaan we het je leren. Je mag zelf gehakt maken en daar later worsten van draaien. En heb je wel eens zelf een gevulde boeren broodje gebakken in een gietijzeren pan? Ook dat gaan we doen. En jij mag mee doen!

Samen met Buitenkok.com organiseren we op woensdag 24 februari 2016 twee buitenkookworkshops voor kinderen.

Tijdens deze workshop krijg je een rondleiding over de boerderij mag je koeien aaien en melk tappen uit de tank. Daarna gaan we naar de kampvuurplaats en beginnen we aan de kookworkshop. Om te beginnen leren we je hoe je vuur kan maken zonder lucifers. Dat kan echt! Je gaat zelf worstjes maken met een ouderwetse worstenmolen. We leren je wat er allemaal in een worstje gaat en hoe je de lekkerste worstje zelf maakt. Ook gaan we zelf deeg en vulling maken voor gevulde boeren broodjes. Daarna is het pauze en gaan we samen chocolade melk maken van de verse melk op het houtvuur. Zodra het vuur goed warm is, gaan we beginnen met het bakken van de broodjes en het braden van de worstjes. Als laatste maken we van de verse melk ook nog lekkere pudding. Natuurlijk mogen de ouders meedoen en meehelpen, maar dat hoeft niet perse. Aan het eind mogen alle ouders mee-eten en proeven wat de kinderen hebben gemaakt.

Op 24 februari geven we 2 workshops: je kunt kiezen voor de ochtend of de middag.

Programma

     Ochtend workshop:

  • Ontvangst vanaf 9:15
  • 9:30 uur: start workshop (rondleiding, vuur maken, worst en deeg maken)
  • Pauze met warme chocolademelk en marshmallows
  • 10:45 uur: vervolg workshop pudding maken, broodjes vullen en bakken, worstje bakken.
  • 12:00 uur: einde workshop en samen eten met de ouders.

Programma

     Middag workshop:

  • Ontvangst vanaf 13:45
  • 14:00 uur: start workshop (rondleiding, vuur maken, worst en deeg maken)
  • Pauze met warme chocolademelk en marshmallows
  • 15:30 uur: vervolg workshop pudding maken, broodjes vullen en bakken, worstje bakken.
  • 16:30 uur: einde workshop en samen eten met de ouders.

Wil je meedoen? Dat mag!

Als je wilt meedoen, dan vinden we het fijn als je je vooraf inschrijft en betaald. Dan weten we dat je komt en kunnen we zorgen dat er voor iedereen genoeg is. Deelname kost 10 euro per kind/ouder.
Inschrijven kan via de webwinkel.

NB: Als het slecht weer is, gaat de workshop gewoon door. We zullen dan overdekt gaan koken. Zorg wel wel voor warme kleding en schoenen. Als er te weinig aanmeldingen zijn dan kunnen we ervoor kiezen om de workshop af te lasten of samen te voegen.